Ab welchem Alter darf man in Deutschland an der Wahl zum Deutschen Bundestag teilnehmen?
Kies je antwoord:
Toon het antwoord
Officieel antwoord: B · 18
Volgens artikel 38 van de Grundgesetz (de Duitse grondwet) mag je vanaf 18 jaar stemmen bij de Bundestagverkiezing. Sommige deelstaten laten 16-jarigen stemmen bij gemeente- of deelstaatverkiezingen, maar niet voor de Bundestag.
Uitleg door EUpassway, niet officieel; de toets zelf is alleen in het Duits.